Hrvatski radio

Radio Zadar

Rejting SDP-a nastavlja padati, HDZ-ov nepromijenjen, ORaH treći

05.04.2014.

15:35

Autor: hrt

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prema redovitom mjesečnom istraživanju javnog mnijenja agenije Cro Demoskop, za SDP bi u ovom trenutku glasovalo 20,7 posto birača, odnosno 0,5 posto više od drugoplasiranog HDZ-a.

Međutim, u odnosu na prošli mjesec, socijaldemokrati su doživjeli daljnji pad i to od skoro dva posto. Na treće mjesto je došla stranka Orah kojoj bi glas dalo 7,8 posto birača, Hrvatski laburisti sada su četvrti, a ostale stranke ne bi prešle izborni prag.

Za Kukuriku koaliciju u ovom bi trenutku glasovalo 26,5 posto birača, što je pad od 1,3 posto u odnosu na ožujak, dok bi HDZ-ova koalicija osvojila 24 posto glasova. Više od pet posto glasova dobivaju Orah, Hrvatski laburisti te dvije nove snage Savez za Hrvatsku i Partnerstvo za hrvatski centar.

Najpopularniji političar je i dalje predsjednik Republike Ivo Josipović, a najnepopularniji šef HDZ-a Tomislav Karamarko. Drugi po nepopularnosti je Zoran Milanović čiju je Vladu čak 34 posto ispitanih ocijenilo jako lošom, a dodatnih 34 posto lošom.

Istraživanje je napravljeno na uzorku od 1.300 ispitanika iz cijele zemlje.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.