Hrvatski radio

Radio Zadar

Reno Sinovčić izlazi iz Remetinca?

30.12.2014.

13:49

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu smanjilo je jamčevinu Renu Sinovčiću sa 20 na 10 milijuna kuna.

Sinovčić je glavni osumnjičenik u aferi Ribar i moći će se braniti sa slobode ako uplati taj novoodređeni iznos. Ostalim uhićenima već je prije određena jamčevina od 300 tisuća do milijun kuna.

Podsjetimo, Sinovčić je već bio predložio 10 milijuna kuna jamčevine, što je sutkinja odbila te odredila dvostruko veći iznos. 

Bivši direktori NK Zadra Novica Erlić i Dalibor Zebić moraju platiti po milijun kuna, a ostali pologe u iznosu od oko 300 tisuća kuna.

U prvoj uskočkoj istrazi kojom se, među ostalim, istražuje neka predstečajna nagodba USKOK je procijenio da se šteta za koju terete zadarskog poduzetnika i njegove suosumnjičenike penje na više od 130 milijuna kuna. Na dugačkom popisu malverzacija za koje USKOK tereti osumnjičene navodi se da su vjerovnici Sinovčićeve tvrtke VOX oštećeni za oko 52 milijuna kuna, VOX za nešto manje od 22,5 milijuna, NK Zadar za 50,7 milijuna, Ministarstvo financija za oko 5,6 milijuna, a Državni proračun za nešto manje od tri milijuna kuna.

Uz Sinovčića, Erlića i Zebića pod istragom su dugogodišnji bivši pročelnik zadarske Porezne uprave Vjekoslav Jurlina, njegova nasljednica Stoja Mučaji te poreznici Željan Pejković, Marko Lozančić i Irena Anić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.