Hrvatski radio

Radio Zadar

Reno Sinovčić: "Porezna uprava provodi mobbing"

20.05.2014.

10:45

Autor: Božidar Kolega

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Preoblikovanje Nogometnog kluba Zadar ne određuje ulica i dogovori s lokalnom vlašću već ministarstvo sporta, te su bilo kakve optužbe o nezakonitostima u preoblikovanju neistinite, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Reno Sinovčić koji je komentirao i slučaj blokade računa tvrtke Vox, ali i ponovio optužbe protiv Antuna Novoselovića.

Preoblikovanje nogometnog kluba Zadar nije dogovarala ulica ili politika već je elaborat potpisao ministar financija rekao je Sinovčić:

Ovo je elaborat o preoblikovanju, i sve u njemu postoji, i znači nije dao Kalmeta suglasnost, ili Vrančić ili netko drugi, nego je dao nitko drugi nego ministar Lalovac. Ništa se ovdje nije dogodilo što nije bilo u Puli, što nije bilo u Cibaliji, što nije bilo u Hajduku.

Dopredsjednik NK Zadra, vlasnik medijske kuće Vox i nezavisni gradski vijećnik, kazao je i kako je račun Voxa blokiran nezakonito.

Ja sam osobno pristao vratiti dug od 3,3 miljuna kuna za koji me terete na račun duga tvrtke Zadar security čiji sam bio suvlasnik. No, zadarska Porezna uprava se žalila te nastoji da dug plati upravo Vox.

I Ministarstvo financija i Visoki trgovački sud odbili su tu žalbu kaže Sinovčić:

S time da je reklo možete ovršiti Rena Sinovčića, možete mu uzeti bubrege, možete mu uzeti aute, možete mu uzeti kuću, možete mu uzeti račun, ali tvrtka Vox za taj iznos ne može odgovarati. Da bi Porezna uprava u prošli petak nezakonito blokirala tvrtku Vox za dug Rena Sinovčića. Ovo je sramotno, katastrofalno, ovaj mobing koji se provodi od strane Porezne uprave - rekao je Sinovčić.

Tvrdi kako iza svega stoji bivši načelnik zadarske kriminalističke policije i SDP-ov vijećnik Antun Novoselović. Sinovčić je na konferenciji ponovno optužio Novoselovića za silovanje, a na pitanje novinara surađuje li zbog toga s policijom kaže:

Pa određeni kontakti postoje, ali ne mogu surađivati s policijom zato što im ne vjerujem, policija je jedno moje razočarenje i tako da ne mogu s njima razgovarati, a s DORH-om ću razgovarati poručio je Sinovčić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.