Hrvatski radio

Radio Zadar

Ribari u Zadru: koliko će pomoći novac iz fondova?

07.11.2014.

09:58

Autor: V. Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ceh za ribarstvo i akvakulturu Hrvatske obrtničke komore, u Zadru je okupio ribare na 19. susretima. Na stručnom će skupu zajedno ljudi od mora, stručnjaci i predstavnici vlasti, raspravljati o svim problemima te gospodarske grane.

Problemi ribarskoga sektora su brojni, a osim aktualne problematike predstavnici struke i ribara razmatrati će i perspektive razvoja hrvatskoga ribarstva. Biti će riječi i o planovima upravljanja u ribarstvu s posebnim naglaskom na mreže potegače i male plivarice, o marikulturi nakon ulaska u Europsku Uniju. Jesmo li dovoljno iskoristili članstvo u Uniji u prvoj godini i možemo li bolje, pitali smo Matu Oberana, predsjednika Ceha ribara Hrvatske Obrtničke komore: 

Kao i u drugim gospodarskim granama tako i znalci iz ribarske struke svakako trebaju uložiti puno napora i zauzeti se da bi se taj novac adekvatno obrazložio zašto se ima potrošiti, zatim i transparentno trošio. Sve zahtjeva određene radnje koje jednostavno ne uspijemo uvijek ispoštivati do kraja. Tako za buduće razdoblje 2014. - 2020. iskreno se nadamo da će to biti u većoj mjeri jer smo sada za to spremni kako sami sektor tako i resorna uprava . 

O tome će imati što reći i predstavnici Uprave za ribarstvo ministarstva Tihomira Jakovine koji će i otvoriti skup u hotelu Adriana na Boriku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.