Hrvatski radio

Radio Zadar

Sabor glagoljaša "Slovo Rogovsko"

13.09.2014.

10:11

Autor: Lovrenka Lisica

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izložba don Kaže Perkovića u Zavičajnom muzeju u Biogradu od jučer uvodi posjetitelje u 5. festival „Slovo Rogovsko" - sabor malih glagoljaša koji se službeno otvara u srijedu koncertom klape Intrade u Sv. Filipu i Jakovu.

Ova manifestacija u protekle 4 godine učinila je veliki pomak u oživljavanju glagoljaštva na ovim prostorima, ističe direktorica TZ Sv. Filipa i Jakova Klara Eškinja Glavan koja nam otkriva da se i ove godine u suradnji s Osječanima izrađuje glagoljaški mural:

        Vjerujem da će biti interesantno i domaćima i turistima, ostat će kao trajni znak 5. festivala "Slovo Rogovsko". Program ide u Tkon u četvrtak, u petak opet u Sveti Filip i Jakov, uz večer klapske pisme posvećene Ljubi Stipišiću Delmati koji nam je pomogao pri samom pokretanju sabora malih glagoljaša. U sklopu festivala su i predavanja, radionice za djecu, prodaja i prezentacija raznih glagoljaških proizvoda….

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.