Hrvatski radio

Radio Zadar

Sabor o poplavama

21.05.2014.

10:40

Autor: HRT-Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić Saboru podnosi izvješće o stanju na poplavljenim područjima. Podsjetio je na tijek događaja i evakuaciju stanovništva, kao i na trenutačno stanje u pojedinim selima zahvaćenim poplavom.

Ugroženo je oko 30 tisuća stanovnika, rekao je Ostojić, a u ovome je trenutku u borbi s poplavama 4 000 ljudi, procijenio je ministar Ostojić

Predsjednik Sabora Josip Leko zastupnike je pozvao da pokažu solidarnost s poplavljenim područjima u Slavoniji, a o uplati će se dogovoriti zastupnički klubovi. Uz individualnu solidarnost zastupnika, Leko je upozorio i na ulogu Sabora: 

Kao Hrvatski sabor imat ćemo pravo i obvezu da u svojem radu iskažemo i solidarnost i mudrost i odgovornost za poplavljene građane u Istočnoj Slavoniji, ali i da razmišljamo kreativno kako preduhitriti ili kako spriječiti ovakve događaje u budućnosti bilo da budemo odlučivali o proračunu, zakonskim projektima ili izvještajima nadležnih službi i tijela hrvatske države koji su odgovorni za ovakvu situaciju.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.