Hrvatski radio

Radio Zadar

Sajam poslova u Arsenalu

24.10.2014.

10:50

Autor: S. Dražić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U zadarskom Arsenalu održan je Sajam poslova. Zavod za zapošljavanje na ovaj način želi omogućiti izravan kontakt poslodavaca s onima koji traže posao- nezaposlenim osobama, ali i svima ostalima koji se nalaze na tržištu rada.

Sedmu godinu za redom u Zadru je održan Sajam poslova koji je okupo 75 izlagača, među njima osim predstavnika raznih zadarskih tvrtki i srednje strukovne škole koje žele predstaviti svoje programe i privući buduće srednjoškolce :

   Mi smo osmaši iz Osnovne škole Valentin Klarin iz Ugljana i došli smo na Sajam poslova kako bi nam pomogli odlučiti što ćemo upisati, da vidimo što nude medicinska, turistička, ekonomska..

Ozren Baždarić iz tvrtke SAS strojogradnja ističe kako bi mladi i njihovi roditelji trebali znati da u Zadru postoji tvornica alatnih strojeva.

   I to je jedina takva tvornica u Hrvatskoj, kaže Baždarić. Ovaj je posao kreativan, inovativan i tu su velike mogućnosti u strojogradnji, velika mogućnost zaposlenja.

A kolika su očekivanja nezaposlenih od današnjega Sajma poslova:

  Mene konkretno zanima strojarska struka pa sam došao vidjeti što se nudi, kaže jedan nezaposleni Zadranin. Naš drugi sugovornik nije sa zadarskoga područja, inače je agronom po struci i nezaposlen:

Inače nisam iz Zadra, radio sam u struci i van struke. Ali mislim da sajmovi poslova i nisu baš korisni. Na sajmovima na kojima sam bio tvrtke su se više predstavljale nego nudile poslove.

Posjetitelji Sajma poslova mogli su od djelatnika Zavoda za zapošljavanje saznati više o potrebi cjeloživotnog obrazovanja kao rješenju za izlazak iz dugotrajne nezaposlenosti odnosno čuti primjere gdje je dugotrajno nezaposlena osoba prekvalifikacijom vrlo brzo ušla na tržište rada.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.