Hrvatski radio

Radio Zadar

SDP proziva HDZ

03.11.2014.

11:33

Autor: N. Barać

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izborni stožer zadarskog SDP-a priopćenjem za javnost prozvao je Izborno povjerenstvo na predstojećim izborima za Mjesne odbore za spregu s HDZ-om.

U priopćenju piše kako je kandidat u MO Jazine 1. Denis Karlović promijenio prebivalište nakon Odluke o raspisivanju izbora, te da zbog toga ne može biti kandidat u tom Mjesnom odboru. SDP-ovci su poslali žalbu, koja je odbijena uz obrazloženje da je istekao žalbeni rok - piše uz ostalo u priopćenju.

Denis Karlović nije htio komentirati prozivke SDP-a, kao niti zadarski HDZ.

Predsjednica Izbornog povjerenstva Jadranka Nižić Peroš rekla je da je neugodno iznenađena priopćenjem SDP-a, te potvrdila da Povjerenstvo nije o žalbi niti odlučivalo jer je istekao žalbeni rok.

" Međutim, osvrnula bi se na dio u kojem nas se proziva da li su neki izuzeti od zakona i provjera. Izborno Povjerenstvo, kada je ovjeravalo kandidature, je bilo jako dobro svjesno odredbe koja piše u odluci o izborima za klanove vijeća mjesnih odbora koja kaže da kandidat može biti biran građanin koji ima biračko pravo i prebivalište na području Mjesnog odbora čije se vijeće bira."

Tako da, ti bombastični navodi za koje se proziva povjerenstvo, su neosnovani, baš iz razloga jer se imala na umu odluka kojom je to propisano - istaknula je Nižić Peroš.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.