Hrvatski radio

Radio Zadar

Seljačka tržnica: "Planulo" 12 tona mandarina

25.10.2014.

12:43

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U samo dva sata na Seljačkoj tržnici u Zadru prodalo se gotovo deset tona neretvanskih mandarina, koje su se jutros prodavale u sklopu akcije koju je s partnerima pokrenula AGRA - Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije.

Cijena je gotovo simolična - tri kune po kilogramu. Na taj način organizatori žele pomoći neretvanskim proizvođačima u plasmanu njihovih mandarina na domaćem tržištu. Embargo Rusiji i rekordan urod ove godine, proizvođače su natjerali da se snađu kako znaju i umiju - a u tome im je ruku pružila Agra. Zadrani su akciju prihvatili objeručke, na čemu su im Neretvani zahvalni.

Zahvalni smo vama Zadranima da ove mandarine ne završe i da ne propadne onoliko koliko smo planirali. na ovakav način će puno manje mandarina propasti. Iznenadio nas je ovoliki odaziv ljudi, rekao nam je Ivica Dragobratović, proizvođač mandarina iz neretvanskoga kraja. Ivana Dević iz zadarske Agre pozvala je i druge lokalne akcijske grupe diljem Hrvatske da na sličan način pomognu u plasmanu domaćih mandarina na našem tržištu. 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.