Hrvatski radio

Radio Zadar

Sjednica Gradskog vijeća opet prekinuta

02.10.2014.

09:53

Autor: HRT-Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sjednica Gradskog vijeća opet je prekinuta nakon što vijećnik Marko Pupić Bakrać nije htio napustiti govornicu prosvjedujući jer prijedlog za preimenovanje Široke ulice u Kalelargu opet nije uvršten u dnevni red sjednice.

Predsjednik vijeća Živko Kolega prvo mu je izrekao opomenu , a zatim udaljio sa sjednice pozvavši zaštitarsku službu da ga udalje s govornice. 

Sa svim što se događalo oko ove točke i po drugi put njezinim neuvrštenjem u dnevni red ugroženi su temelji demokratske procedure i demokracije uopće. Očigledno moj demokratski prosvjed sa prošle sjednice  nije bio dovoljno jaka poruka pa ću ga ponoviti i ovaj put, ali na radikalniji način. U znak prosvjeda neću napustiti ovu govornicu na dobrovoljan način -  rekao je Marko Pupić Bakrać.

Nakon toga predsjednik Gradskog vijeća Živko Kolega izrekao mu je opomenu , a budući da i dalje nije htio napustiti govornicu izrečena mu je i mjera udaljavanja sa sjednice vijeća, te ga je Živko Kolega ponovno zamolio da napusti govornicu što je Pupić Bakrać opet odbio pa je sjednica prekinuta.

Nakon što su ga zaštitari pokušali udaljiti s govornice Marko Pupić Bakrać im je objasnio kako oni za to nemaju ovlasti te se on i dalje nalazi za govornicom blokirajući tako nastavak sjednice Gradskog vijeća Grada Zadra. 

Marko Pupić Bakrać novinarima je podijelio priopćenje i fotomontažu na kojoj se gradonačelnik Kalmeta i poduzetnik  Zdenko Zrilić nalaze ispred turske zastave s viješću da će se Široka ulica preimenovati na turski jezik.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.