Hrvatski radio

Radio Zadar

Škabrnju posjetili branitelji iz cijele Hrvatske

18.11.2014.

09:30

Autor: Božidar Kolega

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Škabrnja se prisjeća svojih žrtava – mještana i branitelja ubijenih u velikosrpskoj agresiji na to ravnokotarsko mjesto 1991. godine. Stradalim Škabrnjanima počast su danas došli odati iz cijele Hrvatske.

Braniteljima iz Požege iz 63. samostalne gardijske bojne i zajednica HVIDR-e Požeško-slavonske županije drago je vidjeti da je Škabrnja krenula dalje i da je škola puna djece. 

"Pa kako da ne. Samo to je još malo, treba i više, jer više su i zaslužili." - rekao je jedan od branitelja iz Požege.

"Kamo sreće da je svugdje tako i u Vukovaru i ostalim dijelovima Hravtske" - dodaje drugi.

"Bogatstvo su mladi, treba ih na sve načine zadržati, ali i usaditi vrijednosti iz Domovisnkaoga rata. Ovo ne smije pasti u zaborav, žrtve hrvatskog naroda nisu malene, i to treba štovati" - zaključio je jedan od branitelja iz Požege.

Violeta Grdić iz Udruge braniteljica Vukovarsko srijemske županije, istaknula je kako zna što je razaranje, te da joj je drago vidjeti ovako obnovljenu Škabrnju. Škabrnja je u istoj mjeri nastradala kao i Vukovar i naravno da mi je drago da život ide dalje. Tako i treba biti, treba obilježavati ovu obljetnicu svake godine - rekla je Grdić. 

U ovim trenutcima krenula je kolona sjećanja do Spomen obilježja masovne grobnice gdje će se poloiti vijenci i zapaliti svijeće u spomen na sve stradale škabrnjske žrtve. Središnji komemorativni skup je u 12:00 sati na Trgu doktora Franje Tuđmana,

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.