Hrvatski radio

Radio Zadar

Škoti u posjetu Zadru

03.02.2014.

14:05

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U utorak, 4.veljače u službeni posjet Gradu Zadru dolazi izaslanstvo iz škotskog grada Dundeeja koje predvodi lord Alexander H. Dundee, član Britanskog paralamenta i počasni konzul RH u UK Velike Britanije i Sjeverne Irske te gradonačelnik, Bob Duncan i dopredsjednica Centra za ekspertizu Vijeća Europe, Alina Tatarenko.

Uz uspostave suradnje službeni program posjeta obuhvaća radne sastanke na temu gospodarske, znanstvene, obrazovne i kulturne suradnje i razmjene. 

Tom prigodom gradonačelnici, g.Božidar Kalmeta i g. Bob Duncan, potpisat će Protokol o prijateljskim vezama i suradnji između Grada Zadra u Republici Hrvatskoj i Grada Dundeeja u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske,

Suradnja je predviđena i kroz projekt “Gradska diplomacija” zbog kojeg u Zadar, osim predstavnika Grada Dundeeja, stižu i stručnjaci za projekte iz Centra za ekspertizu reforme lokalne samouprave Vijeća Europe. Ovaj projekt podrazumjeva izradu tzv. “alata” za međunarodnu suradnju i pratnerstva. S projektom Centar za ekspertizu će se u ime oba grada natjecati za sredstva europskih fondova. Suradnja obuhvaća lokalnu samoupravu, gospodarstvo, trgovinu, turizam, kulturu, znanost i obrazovanje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.