Hrvatski radio

Radio Zadar

Snijeg zaobišao Zadar, zabijelio Šibenik

29.01.2014.

07:49

Autor: sjm/nb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Snijeg je jučer zabijelio Dalmatinsku zagoru, a bilo ga je čak i na nekim otocima, primjerice na Braču. Sinoć je prvi snijeg zabijelio i Šibenik. U Zadru smo oko 18:30 imali nešto pahulja, no one su se brzo otopile.

Zimska služba je, poručuju, spremna. Ceste se posipaju solju, jutros su glavne gradske prometnice osvanule posute, kao i najvažniji nogostupi u Zadru.

Oblačno je, puše slaba bura. Temperature zraka u 7:00 sati: Zadar 1, Zemunik 0, u Šibeniku koji je osvanuo pod bijelim pokrivačem 0, Gospiću -1, te Kninu -3 stupnja.

Danas će biti oblačno, puhat će bura koja će u drugom dijelu dana okrenuti na jugo. Najviše dnevne temperature u Dalmaciji od 5 do 8 stupnjeva.

Podsjećamo, za državne, županijske i lokalne, tvrtka Ceste Zadarske županije osigurala je 1.600 tona soli. Spremna je i sva potrebna mehanizacija, a glavnina je uvijek u Obrovcu i Gračacu, jer se na tim područjima očekuje i najveći snijeg - istaknuo je za Radio Zadar šef zimske službe inženjer Mišo Barešić.

       "Što se tiče grada Zadra naša tvrtka održava cestu D-306 od Trgovinskog centra SuperNova do Žmirića i dalje prema Viru, te D-407 od Merkatora prema Tvornici kruha preko Jazina pa dalje prema trajektnoj luci do Pozdrava suncu i natrag prema Općoj bolnici do Kolodvora. Održavamo i Jadransku magistralu (D-8), brze četverotračne ceste prema Bibinjama i Crnom" - dodao je Barešić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.