Hrvatski radio

Radio Zadar

Solin - Vranjic pobjednici pete sezone Jadranskih igara

25.08.2014.

08:50

Autor: HRT-Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U dramatičnoj završnici hrvatskih Jadranskih igara koja je održana u predivnoj Novalji, Jadranske igre dobile su pobjednika pete sezone.

Nakon godinu dana pauze titula je ponovno otišla u ruke ekipi Solin, Vranjic (poznatiji kao Cipli dizelaši) na veselje svojih mnogobrojnih navijača koji su ih bodrili u Novalji, ali i na veselje ekipi koja nije prestajala slaviti po završetku događaja.

Domaćin Novalja, Velika riva Doli (Dubrovačko Primorje), Vranjic (Solin), Paške podlanice (Pag), Karlobag, Tribunj, Južina-Vlašići (Pag) i Plina istočna (Ploče) snage su odmjerili u pet igara: letećem vaterpolu, streličarima, morskoj alci, penjanju po pršut i u potezanju konopa. Na početku se igara istaknula ekipa Južina-Vlašići, koji su krenuli 'punom parom' i već se po završetku druge igre u bodovima dosta odmakli od ostalih ekipa. Iz igre u igru Vlašićima su se opasno približavale ekipe Novalje i Vranjica, no unatoč tome oni su cijelo vrijeme uspjevali držati prednost i biti vodeća ekipa.

Vranjic je zablistao u igri pršut kada se njihov natjecatelj do pršuta popeo za odličnih 18 sekundi, dok je Južina u ovoj igri ostvarila nedovoljno bodova da konop ne utječe na konačni poredak ekipa.

Na tronu ima mjesta samo za jednu ekipu, a to je sa ukupno osvojenih 57 bodova sinoć bila ekipa Solin-Vranjic. Sa tri boda manje srebrna je bila Južina-Vlašići (Pag), a broncom su se okitili domaćini iz Novalje.

Šlag na torti ljubitelje Jadranskih igara čeka 13.rujna u Biogradu na Moru kada slijedi veliko Međunarodno finale Jadranskih igara u kojem će naši predstavnici biti Cipli dizelaši

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.