Hrvatski radio

Radio Zadar

Sportska zajednica - vruća tema

13.03.2014.

08:02

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Koliko je sredstva od početka godine uplaćeno za rad sportske zajednice Biograd za koju se govori da nema nikakve kriterije za daljnju raspodjelu klubovima, radi li se tu i o sukobu interesa jer je predsjednik zajednice ujedno i prvi čovjek jednog sportskog kluba,- upitala je oporbena SDP-ova vijećnica Slavica Jeličić sinoć na biogradskom Gradskom vijeću. Gradonačelnik Ivan Knez odgovorio je kako od osnutka zajednice imaju problema s njezinim radom, no da ima informacije kako se tamo situacija ipak sređuje. A kako je funkcioniranje sportske zajednice česta tema, dogovoreno je i kako se ta problematika treba raščistiti na idućoj sjednici.

Gradonačelnik Ivan Knez odgovorio je i kako je uplaćeno 20 tisuća kuna.

Kako se približava turistička sezona, jedno od pitanja bilo je i o noćnom radu ugostiteljskih klubova na plaži Soline. Gradonačelnik Ivan Knez:

"Tu su kod mene dolazili ugostitelji koji puštaju različitu glazbu, po zakonu je dopušteno puštati glazbu do ponoći, a grad je donio odluku da se može raditi do 2 sata, tu nije problem da njima netko brani da rade do 2, problem je glasnoća muzike."

 

Neka mjesta i gradovi za javnu rasvjetu već koriste štedne žarulje. Time su smanjili potrošnju struje i za 50 posto, a ulog im se vratio već za godinu dana. Kada to planiramo napraviti u Biogradu - bilo je jedno od pitanja. Još prije tri godine, napravili smo potrebnu studiju, određena sredstva smo i povukli, do kraja sezone očekujemo kako ćemo riješiti ulicu dr. Franje Tuđmana i podvožnjak , odgovorio je gradonačelnik Knez koji je najavio i kako konačno kreće gradnja stanova za branitelje. Kamen temeljac trebao bi biti postavljen krajem mjeseca:

"Po obavijesti iz Ministarstva branitelja, radi se o 18 stanova, natječaj je raspisan, procedura je provedena i nadam se kako će za 2 godine, branitelji koji ispunjavaju uvjete da će useliti u te stanove koji se nalaze iznad srednje škole, u predjelu gdje je su i predviđena višestambene jedinice."

 

Građani iz biogradskog naselja Torovi tuže se na nesnosne mirise, neki tvrde kako ti mirisi dolaze iz Industrijske zone, što se to tamo događa, gdje su nadležne službe, u kakvoj to situaciji dočekujemo turističku sezonu, ? - upitali su vijećnici iz oporbenog SDP-a gradonačelnika Ivana Kneza na sinoćnjoj sjednici biogradskog Gradskog vijeća.

"Što se tiče smrada, u ovom slučaju naznaka je da se on širi iz jednog privatnog dvorišta, mi smo razgovarali s nadležnim službama, bili su pozvani vatrogasci da to sve provjere, a s obzirom da je zaprimnjena prijava kako se širi dim, koliko imam informacije to je dalje prijavljeno nadležnim službama."

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.