Hrvatski radio

Radio Zadar

"Srce života" Elle Flesh - nova humanitarna izložba. Akcelerator dolazi na proljeće?

26.09.2022.

12:45

Autor: Suzana Jakšić Mandić

S najave izložbe Elle Flesh

S najave izložbe Elle Flesh

Foto: SJMandić / Radio zadar

U utorak 27. rujna u 19 sati u Gradskoj loži otvara se izložba akademske slikarice Elle Flesh, umjetnice koja živi i radi na Korčuli. Ona će se Zadranima predstaviti umjetninama čija inspiracija je bio šipak kao mitološki simbol braka , plodnosti i života- navela je sama autorica na konferenciji Lige protiv raka Zadar. 

Liga protiv raka Zadar dosad je prikupila  2 443 604,91 kn za nabavku linearnog akceleratora za Opću bolnicu Zadar - navela je članica predsjedništva Lige Milka Batur najavljujući novu humanitarnu izložbu  Elle Flesh. Dodala je kako će prikupljena sredstva u stvari biti utrošena u nabavku posebne opreme za linearni akcelerator, aparata za dijagnostiku i terapiju onkoloških bolesnika, a o dolasku uređaja u Zadar kaže : 

LA zapravo nećemo platiti, platit će ga ministarstvo, naručen je ,jedan od pet, mnogi pitaju zašto ga još nema kad ga je najavio premijer Plenković još prije godinu dana. Nije došao zato jer nije gotova zgrada za njega – bivša infektologija se za njega obnavlja. Ova sredstva na računu će biti utrošena za popratnu opremu LA. U tijeku je obuka stručnjaka za rad na LA, mislimo , uvjereni smo da bi na proljeće iduće godine mogli biti prva bolnica koji nije klinički bolnički centar koja će dobiti LA. Puno je rada oko toga, ali biti će.

M. Batur

Govoreći o svojim djelima, akademska slikarica Flesh navela je kako je tema Srce života, a ja sam je nazvala „Ne dam te nikom osim ovom trenutku“. U zadnje vrijeme me zaveo šipak, njegova mitološka strana ,što on predstavlja simbol braka, plodnosti, ponovnog rađanja. Dio moje izložbe je i Vino veritas, u stvari podneblje Mediterana - kazala je slikarica koja od sutra izlaže u Gradskoj loži, i to dva tjedna. 

Priprema humanitarne izložbe s djelima Elle Flesh

Priprema humanitarne izložbe s djelima Elle Flesh

Foto: SJMandić / Radio Zadar

M. Batur o nabavci linearnog akceleratora

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.