Hrvatski radio

Radio Zadar

Što o radu nedjeljom misle Zadrani?

07.03.2023.

08:49

Autor: Suzana Dražić

Zabrana rada nedjeljom ponovno aktualna tema

Zabrana rada nedjeljom ponovno aktualna tema

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Vlada je u Sabor poslala konačni prijedlog Zakona o trgovini, prema kojemu bi trgovine nedjeljom i blagdanima u pravilu bile zatvorene. U godini bi se moglo raditi 16 nedjelja. Trgovci će sami odrediti koje će nedjelje biti radne.

Vlada očekuje da zakon stupi na snagu 1. srpnja. Tako bi radi prilagodbe trgovcima do kraja godine na raspolaganju bilo svih 16 nedjelja koje mogu iskoristiti kao radne. 


Građani se uglavnom slažu da se ne bi trebalo raditi nedjeljom. 


"To je samo biznis. Svejedno je hoćemo li kupiti spizu u nedjelju ili subotu. Možemo sve osigurati subotom." - slažu se uglavnom građani. 


Jedan građanin kaže kako bi ostavio na izbor ljudima, ali da je inače protiv rada nedjeljom - "Nije se rodio nitko tko može sedam dana zaredom raditi." 


Poslušajte cijelu anketu Dina Kajića: 


Što misle Zadrani o radu nedjeljom?

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Vezani sadržaj

Emisija

Jutro uz Radio Zadar

Svako jutro iz sata u sat donosimo vam najnovije informacije iz zemlje i svijeta. Govorimo o stanju na prometnicama i kakvo nas vrijeme očekuje. Možete besplatno oglasiti sve što prodajete ili kupujete, a društvene aktualnosti i svakodnevne životne probleme, s vama komentiramo u kontakt programu.

Poslušajte u Slušaonici