Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski studenti s Odjela za turizam brzo pronalaze posao, a odrađena praksa velika je prednost kod poslodavca

21.03.2022.

12:40

Autor: Filip Buzov

Odjel za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru organizira događanje "Održive karijere za održivi turizam"

Odjel za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru organizira događanje "Održive karijere za održivi turizam"

Foto: FB / (

Na novom kampusu zadarskog Sveučilišta danas se organizira susret studenata i lokalnih tvrtki koje dolaze iz turizma. Organizator je Sveučilišni Odjel za turizam i komunikacijske znanosti, a cilj je povezivanje gospodarstva i akademske zajednice.

Kako se može čuti - potražnja za radnicima u turizmu i dalje je velika, s tim da poslodavci znaju prepoznati i posebno cijene kvalificiranu radnu snagu. Zadarski studenti tako nemaju problema sa zaposlenjem.

Poslovi u turizmu, kao i u svim ostalim industrijama, mijenjaju se i razvijaju. U odnosu na razdoblje od prije desetak i više godina - hrvatski turizam podigao je svoju kvalitetu sadržaja i ponude, veća je i konkurencija na tržištu - stoga se stručnjaci u turizmu sve više cijene, odnosno traže. Studenti sa zadarskog Sveučilišta s Odjela za turizam tako nemaju problema s pronalaskom posla - no isto tako potiče ih se, da i za vrijeme studija steknu radno iskustvo u tom sektoru.


Više u tonskom prilogu 

Tonski prilog

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.