Hrvatski radio

Radio Zadar

Svaki dogovor podređen najboljem kandidatu

04.02.2014.

15:10

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Skorašnje raspisivanje natječaja za tri pročelnička mjesta u gradu Zadru zasigurno će biti pod povećalom zbog prošlotjednih prozivki između vladajućih partnera HDZ-a i HSP-a dr, Ante Starčević i to prilikom izbora županijskog pročelnika za more i turizam. Uoči natječaja za koje se očekuje kako će biti otvoreni od ovog tjedna, gradonačelnik Kalmeta je poručio kako je svaki dogovor podređen najboljem kandidatu.

Podsjećamo, negodovao je pravaš Rudolf Dvorski, koji smatra da je netko iz županije diskreditirao njihova člana Vedrana Zrilića, koji se također natjecao za pročelničko mjesto. Može li i kod natječaja za gradska pročelnička mjesta zaiskriti između koalicijskih partnera, komentirao je danas gradonačelnik Kalmeta:


"Gledajte, kod svih tih mjesta je jedno pravilo isto mora biti izabran najbolji kandidat, naravno da se koalicijski partneri i na državnoj razini dogovaraju, pa tako i na lokalnoj razini, svaki dogovor mora biti podređen najboljem kandidatu, pa čak i kad nije stranački, kao što je bio slučaj u županiji, gdje je izabran najbolji kandidat."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.