Hrvatski radio

Radio Zadar

Sve o EU na jednom mjestu

21.11.2014.

13:46

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od danas se na jednom mjestu možete besplatno informirati i savjetovati o svim mjerama, politikama i mogućnostima koje nam se pružaju ulaskom u EU. Točnije, to možete činiti u prostorijama Solarnog edukacijskog centra gdje je Zadarska županija otvorila Informacijski centar - Europe Direct Zadar.

Centar je ujedno i 12 takve vrste u Hrvatskoj te jedan od njih 500 - tinjak koji se nalaze u svim članicama Europske unije.

Voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević:

Ovo je napravljeno baš zbog toga jer je proces dosta kompliciran, složen i često zahtjeva neke dodatne informacije i zbog toga se uočilo da je građanima to ipak daleko i mistificirano.. 

Ne radi se samo o politikama EU-a, o razvojnim projektima, radi se o normalnim pitanjima, zanimljivim građanima svakog dana, npr. da li moja zdravstvena iskaznica vrijedi kada odem u Sloveniju, da li mi treba ovakav ili onakav dokument kad putujem u tu zemlju, to su pitanja vrlo širokog spektra - doznajemo od županijskog pročelnika Davora Lonića. 

Centar je za građane otvoren od ponedjeljka do četvrtka i to u vremenu od 10 do 15 sati. Utorkom je radno vrijeme produženo do 16 sati.  No tu su i  ostale mogućnosti kontaktiranja putem e maila, društvenih mreža...

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.