Hrvatski radio

Radio Zadar

Svjetski stručnjaci u zadarskoj bolnici

23.01.2014.

09:37

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od 20.do 24.siječnja u Kardiološkom laboratoriju Opće Bolnice Zadar gostuju vrhunski svjetski stručnjaci iz područja elektrofiziologije i liječenja srčanih aritmija dr Walid Saliba i dr. Oussama Wazni koji će sa zadarskim kolegama izvesti vrlo složene zahvate.

Početak je to suradnje između naše Bolnice i kardiološkog Odjela čuvene Bolnice Clivelend Clinic, Clevelend, Ohio, US. Dr. Saliba je direktor eketrofiziološkog  laboratorija, a dr Wazni je direktor za elektrofiziološka i klinička ispitivanja u ovoj, jednoj od najprestižnijih američkih bolnica. Oni će zajedno s voditeljem našeg kardiološkog laboratorija i rukovoditeljem Odjela za Interne bolesti, kardiologom prim.doc.dr. Albinom Jovićem, mladim ali već iskusnim kardiologom dr. Antom Anićem i suradnicima, obaviti vrlo složene zahvate, tzv.radiofrekventne ablacije fibrilacije atrija u desetero bolesnika. Primijenit će se najsuvremenija tehnologija i testirati  najnoviji kateteri koji se odnedavno upotrebljavaju u mnogim  europskim zemljama. Velik je to stručni, medicinski, i kardiološki događaj za zadarsku bolnicu ali i Grad Zadar. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.