Hrvatski radio

Radio Zadar

Taekwondo klub Donat domaćin 1. Para Taekwondo Donat Opena

19.10.2021.

10:09

Autor: Željko Kapelari

Taekwondo klub Donat domaćin 1. Para Taekwondo Donat Opena

Taekwondo klub Donat domaćin 1. Para Taekwondo Donat Opena

Foto: - / -

Ove nedjelje u dvorani Krešimira Ćosića s početkom u 10 sati i 30 minuta bit će održan 1.st PARA Taekwondo Open u organizaciji Taekwondo kluba Donat. Ulaz će biti slobodan za sve posjetitelje. Bravo Taekwondo klub Donat!

Dan prije, u subotu s početkom u 11 sati na Narodnom trgu bit će demonstracija taekwondoa i para taekwondoa uz demo timove TKOI Uriho, TKOI Kukiwon, TKOI Donat i TKOI Pisarovina.

Pripreme teku odlično, dolaze nam gosti iz cijele Hrvatske i iz Italije i želimo da se svi ugodno osjećaju u našem gradu. Veselimo se jako ovom natjecanju i jedva čekamo početak – ističe Đana Bajlo, trenerica u Taekwondo klubu Donat.

Kako je došlo do organizacije ovog natjecanja?

- Do ovog natjecanja došlo je prije svega iz ljubavi prema osobama s invaliditetom. Smatramo da svaka osoba ima pravo na dostojanstven život i uvjete u kojima će se razvijati u skladu sa svojim mogućnostima. Obzirom na takav pogled, odlučili smo da okupimo njih i njihove obitelji i tako je sve krenulo.

TK Donat već dugo djeluje u Zadru?

- Krenuli smo 2003. kao TK Donat s redovnim članovima a zatim smo se zajedno s Udrugom za Down sindromom spojili se, uključili smo u rad i djeca s posebnim potrebama i tako je sve krenulo. Ukupno za sada imamo devet članova. Mi radimo s djecom od treće godine pa nadalje, na ovom natjecanju ćemo nastupiti sa svoja tri predstavnika dok će ukupno biti osam klubova, oko 50 natjecatelja će doći u Zadar.

Želje za dalje?

- Želja je da ovaj turnir postane tradicionalan, već iduće godine bi podignuli i razinu pa da to bude jedno kriterijsko natjecanje a nije isključeno da i državno prvenstvo dovedemo u Zadar.

Istaknula je Bajlo još nešto.

- Ulaz će biti slobodan i sve udruge koje rade s osobama s invaliditetom pozivam da dođu isto kao i sve ostale. Pridržavat ćemo se svih epidemioloških mjera ali ulaz će za sve posjetitelje biti slobodan – za kraj će Đana Bajlo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.