Hrvatski radio

Radio Zadar

Talijani oduševljeni Gaženicom

13.05.2014.

13:04

Autor: S. Jakšić Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predstavnici venecijanske tvrtke VENEZIA TERMINAL PASSEGGERI koja surađuje sa 49 cruiserskih kompanija jučer su se u Zadru sastali sa zamjenikom župana Božidarom Longinom, gradonačelnikom Zadra Božidarom Kalmetom, te predstavnicima Lučke uprave Zadar. Gosti su iskazali zanimanje da luka Gaženica postane "home port" za brodove na kružnim putovanjima. Zamjenik župana Božidar Longin izvijestio je kako su gosti bili oduševljeni mogućnostima koje pruža buduća luka.

          "Oni su poslali nama u Lučku upravu Zadar ponudu, oni su zainteresirani kao i neki drugi ulagači ali upravo Veneciji gori pod nogama jer oni imaju probleme s istisninom, brodovi su limitirani, oni moraju doći k nama, samo Venecija ima godišnje 2 milijuna kruzerskih putnika. Ono što su oni jučer vidjeli u Gaženici ostali su fascinirani gatovima, mogućnostima ulaska i izlaska, fascinira ih kameno dno jer troše milijune eura na odmuljavanje dna, posebno ih oduševljava dubina od 10-15 metara na svim gatovima, kao i infrastruktura - blizina autoputa i zračne luke. Pokazali su veliki interes i on će potaknuti druge, utakmica će biti vrlo interesantna ali našu destinaciju prepoznali su kao destinaciju broj jedan ." – kazao je Božidar Longin jutros na kolegiju zadarskog župana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.