Hrvatski radio

Radio Zadar

Teške optužbe na račun virskog načelnika

30.12.2014.

12:48

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Članovi virskog HSP-Ante Starčevića uputili su niz teških optužbi protiv načelnika Kristijana Kapovića. Uz ostalo, optužuju ga da proračunski novac troši bez ikakva nadzora, da gradska poduzeća koristi u privatne svrhe, te da njegove zaposlenike koristi kao glasačku mašineriju. Virski načelnik optužbe odbacuje.

Troje bivših zaposlenika komunalne tvrtke "Vir održavanja" Denis i Anđelko Vučetić, te Elvis Radović tvrde kako su za načelnika i njegove ljude odrađivali niz poslova, te da su na kraju bez razloga otpušteni. Evo dijela njihova obraćanja te vijećnika Igora Vučetića: 

Radio sam sve poslove što komunalna tvrtka je zadavala, ali najviše vijećnicima, znači Kristijanovim. Radili smo od čišćenja živice, rad na vagabundu  od načelnika Kristijana Kapovića. Vijećnicima smo brali masline… ja sam bio bagerista u firmi. Radio sam dosta privatnih poslova za njih… 

Prozvani načelnik Kristijan Kapović odbacio je navedene prozivke:

Mi smo u fazi rekonstrukcije sustava kompletne općinske Uprave i trgovačkih društava Općine Vir. Najavljena je krajem 2013. godine. Odluka o tome donesena je u lipnju 2014. Svi djelatnici su o tome izvješteni, javnost je izvještena, novinari. To je problem nekome. Nekome je problem bilo da javni novci završavaju u javnom sustavu.  Možda bi bilo drugačije  i možda bi ti iz „Vira bez podjele“ bili puno mirniji da završava u njihovim džepovima. – rekao je Kristijan Kapović. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.