Hrvatski radio

Radio Zadar

Transsibirskom željeznicom

15.04.2014.

06:00

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatsko geografsko društvo - Zadar organizira predavanje "Transsibirskom željeznicom očima putnika " prof Mirka Andrića, u utorak,15. travnja, u 19 sati u Multimedijskoj dvorani Sveučilišta u Zadru.

Najduža pruga svijeta još i danas zrači zamjetnom dozom avanturizma i mističnosti. Upravo zbog toga je put njome san mnogih putnika, turista, ali i ljudi inače ne previše zainteresiranih za putovanja. 
          

            Predavanje Transsibirska željeznica očima putnika ponudit će kratak geografski pogled na poznatu željeznicu i prostor kojim ona prolazi, ali i iznijeti osvrte na nju očima putnika iz prve ruke. Autor će nas upoznati s osnovnim informacijama i brojnim zanimljivostima o popularnom Transsibu, njegovoj važnosti za Rusku Federaciju, planovima za razvoj i unaprjeđenje, ali i pričama koje nastaju nakon nekoliko dana boravka u vlaku u kojem se brojni narodi Ruske Federacije susreću sa sve većim brojem stranaca. Kako izgleda  jedan obični dan u vlaku, tko je predvodnik vagona, zašto Rusi putuju vlakom i kako  izgledaju sibirska sela i gradovi uz prugu, samo su neka od pitanja na koje će predava pokušati ponuditi odgovore.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.