Hrvatski radio

Radio Zadar

Trešnja za početak Eko dana

22.04.2014.

12:39

Autor: fb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prigodno na Dan planeta Zemlje, zadarska Prirodoslovno grafička škola počela je danas s održavanjem - Eko dana. U dvorištu škole tako je posađena trešnja, a nakon toga u Kneževoj palači otvorena je izložba fotografija - Sanjam grad. " Važna manifestacija, radi zabave, ali i da naučimo više od ekologiji jer nismo toliko ekološki osvješteni; Malo tko vodi brigu o ekologiji, evo primjerice koliko bi svijet izgledao bolje kada ne bi bacali papir; Koliko bi šume bilo očuvano" - rekli su nam neki od učenika.

Ravnatelj Tomislav Grbin:

"Danas je Dan planeta Zemlje, sadnja trešnje označila je početak naših Eko dana, bit će tu raznih tribina, projekcija filmova, igrokaza, događanja na Kalelargi, kako bi animirali građane da žive ekološki, tu je i biciklijada s kojom manifestacija završava"

O ekološkoj osvještenosti i značaju Eko dana upitali smo i neke od učenika. 

"To je nama važna manifestacija, radi zabave, ali i da naučimo više od ekologiji jer nismo toliko ekološki osvješteni; Malo tko vodi brigu o ekologiji, evo primjerice koliko bi svijet izgledao bolje kada ne bi bacali papir...Koliko bi šume bilo očuvano kada bi više reciklirali stari papir."  

Od ostalih današnjih događanja :Tribina na temu - Koristan otpad počinje u 18 sati u Znanstvenoj knjižnici. Tu je još i izložba, koja se, od 20 sati , otvara u caffe galeriji Đina, te projekcija filma u studenskom klubu Božo Lerotić od 21 sat.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.