Hrvatski radio

Radio Zadar

Triatlon - Otok ljubavi

27.09.2014.

08:39

Autor: HRT-Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Svetom Filipu i Jakovu danas se održava nova sportsko-turistička manifestacija TRIATLON OTOK LJUBAVI .

Turistička zajednica općine Sv.Filip i Jakov je pokrenula inicijativu stvaranja novog proizvoda u posezoni u sklopu pokrenutog pilot projekta PPS destinacija. U želji da uz već tradicionalni Festival cvijeća koji se već 14 godina održava u predsezoni u mjesecu travnju i Festival –Sabora malih glagoljaša već 5 godina u rujnu odlučeno je da se posljednji vikend u rujnu održi prvi Triatlon OTOK LJUBAVI. Namjera je da se promovira otok Galešnjak koji ima oblik srca,a li isto tako da se uključi što veći broj zainteresiranih amatera i sportaša uz zabavni program, a dugoročno da se privuče što veći broj posjetitelja iz zemlje i inozemstva.

Turistička zajednica  općine Sv.Filip i Jakov je prije 16 godina, točnije 9.8.1998 godine organizirala Aquatlon  ( 250 m plivanja i 2200 m trčanja ) u kojem su sudjelovali turisti iz Hrvatske, Slovenije, Češke, Švicarske i Etiopije…a i brojni filipjanci

Nakon toga je održan i Triatlon, a onda smo krenuli u organizaciju Atletskih utrka. Od 2006 godine održava se u srpnju utrka  Cvjetnom obalom Sv.Filip i Jakov-Turanj, a nakon toga i druga u kolovozu poda nazivom „Sv.Roko“ jer se od centra mjesta trči do crkve Sv.Roka iz XI st. koja se nalazi  na brdu izvan naselja.

Želja nam je da ova od iduće godine organiziramo atletsku utrku u srpnju, aquatlon u kolovozu i triatlon u mjesecu rujnu. Inicijativu TZO Sv.Filip i Jakova prihvatila je Općina Sv.Filip i Jakov, a ovogodišnji triatlon se planira održati u organizaciji Triatlon kluba Zadar koji ima iskustva u organiziranju sličnih sportskih događanja.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Udruge Napredak, a potporu je pružila hotelska kuća  Ilirija d.d. Biograd i  Smit commerce Gornji Stupnik. Pomoć nam  pružaju sve sportske udruge s područja Općine.

Uoči glavne utrke triatlona održat će se Aquatlon za djecu od 10,30, nakon toga i za odrasle, a glavna utrka će se održati u 12,00 sati. Start je na rivi u centru mjesta, pliva se 375 metara, bicikl se voze do mjesta Sikovo koje se nalazi u zaleđu Sv.Filip i Jakova i natrag ( 10 km ) i trčanje obalom do mjesta Turanj i natrag ( 2,5  km ). 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.