Hrvatski radio

Radio Zadar

Tribina : Od projekta do projekta: rad i zaposlenost u kulturnom sektoru

06.03.2022.

10:17

Autor: Radio Zadar

Ciklus Javna sociologija

Ciklus Javna sociologija

Foto: Rafaela Dražić / -

U četvrtak, 10. ožujka od 18h u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar održat će se javna tribina pod nazivom Od projekta do projekta: rad i zaposlenost u kulturnom sektoru. Tribina se odvija u sklopu programa Javne sociologije, u organizaciji zadarskog Odjela za sociologiju.


Ova recentno objavljena studija dr. sc. Jake Primorac analizira polje kulture iz perspektive rada i radnih uvjeta kulturnih proizvođača. Fokusirajući se na kulturnopolitički okvir te strukturu zaposlenja i karakteristike rada u sektoru, studija ukazuje na posljedice sve snažnije projektizacije kulturne proizvodnje: rast nesigurnosti i potplaćenost velikog broja kulturnih radnica i umjetnika.

Na ovu temu razgovarat će se s autoricom studije, dr. sc. Jakom Primorac (Institut za razvoj i međunarodne odnose – IRMO, Zagreb) i urednicom ovog izdanja, Vesnom Vuković (BLOK – Lokalna baza za osvježavanje kulture, Zagreb). Tribinu moderira izv. prof. dr. sc. Valerija Barada s Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru.

Događanje se održava u sklopu ciklusa javnih predavanja i diskusija „Javna sociologija“ u organizaciji Odjela za sociologiju.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zrcalo

Svake nedjelje od 17.00 sati bavimo se temama koje zrcale našu svakodnevicu. Zrcalo je nedjeljna mozaična emisija posvećena raznim društvenim temama i događanjima s naglaskom na kulturu, znanost i obrazovanje.

Poslušajte u Slušaonici