Hrvatski radio

Radio Zadar

Tužbom na tužbu

23.01.2014.

13:27

Autor: Nikola Barać

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pisanje novinarke Zadarskog lista Suzane Bandić o Predstečajnoj nagodbi tvrtke Vox izazvalo je reakciju vlasnika Rena Sinovčića koji je u jučerašnjem izdanju Regionala diskreditirao novinarku Zadarskog lista.

Zbog članka u Regionalu u kojoj je Reno Sinovčić naziva u najmanju ruku ženom lakog i nečistog morala novinarka Suzana Bandić najavila je tužbu protiv Sinovčića 

Podignut ću svakako tužbu i protiv Rena Sinovčića kao vlasnika tvrtke Vox i novinarke koja je potpisala članak. Smatram ih oboje jednako odgovornima, a nadam se da će to uskoro doći na sud i da ću pravdu zadovoljiti na taj način ako već ne postoji neki drugi mehanizam. 

Novinarka također tvrdi da je žalosti da država takvim medijima ne može stati na kraj. Reno Sinovčić pak ističe kako je upravo Porezna uprava bila protiv ovakve predstečajne nagodbe u kojoj je otpisano 70 posto potraživanja vjerovnika. 

Neuka gospodična kvazinovinarka koja u biti non-stop propagira i lažima obmanjuje javnost kada su u pitanju Reno Sinovčić i njegove tvrtke, bio sam jasan. Porezna je glasala protiv a te poveznice o kojima ona govori, dapače, samo mi smetaju, ja te ljude ne znam. Kad je u pitanju NK Zadar bili su protiv, kad je bio u pitanju Vox bili su protiv, kao i u slučaju povrata poreza, gdje se tu vidi sprega Rena Sinovčića i ministarstva kada su u svakoj situaciji bili protiv.  

Bilo kako bilo, očito je da će slučaj zavrišti na sudu barem kada su u pitanju, međusobna prozivanja. Sinovčić je potvrdio da je podnio i kaznene prijave USKOK-u zbog zloporabe ovlasti i to protiv šefice zadarske Porezne uprave Stoje Mučaj i još jedne osobe, čije ime ne otkriva. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.