Hrvatski radio

Radio Zadar

U Srbu se nije dogodio antifašistički ustanak već zločin

26.07.2014.

14:07

Autor: HRT-Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Srbu se nije dogodio nikakav antifašistički ustanak nego jedan čudan savez talijanskih fašista, četnika i komunista koji je bio uperen isključivo protiv nesrpskog stanovništva u cijelom ovom kraju - rekao je danas u Srbu predsjednik Hrvatske stranke prava Daniel Srb položivši vijence i zapalivši svijeće u spomen na stradale.

Mi svake godine dolazimo dan uoči tzv. ustanka kako bi skrenuli pozornost hrvatkoj javnosti na  nedopustivost proslave tog čina jer se radilo zapravo o pokolju svog nesrpskog stanovništva ovdje u istočnoj Lici i jugozapadnoj Bosni i to u dogovoru s talijanskim fašistima i po njihovom izričitom nalogu rekao je Daniel Srb.

Mi dolazimo ovdje odati počast svim tim žrtvama tog užasnog pokolja , ženama djeci, starcima, i želimo poručiti da se istina o tom stvarnom događaju mora  u Hrvatskoj konačno čuti i mora se na pravi način tretirati.I ta proslava koja se 27. srpnja svake godine ovdje događa mora se  upravo zbog toga zabraniti jer je to necivilizacijski čin. – poručio je Daniel Srb.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.