Hrvatski radio

Radio Zadar

U Zadru će uskoro biti uklonjene pametne telefonske govornice, ionako se ne koriste, a većina i ne radi

28.04.2023.

08:17

Autor: Suzana Dražić

Multifunkcionalne telefonske govornice bit će uklonjene

Multifunkcionalne telefonske govornice bit će uklonjene

Foto: Suzana Dražić / Radio Zadar

Požalio se slušatelj u emisiji "Grintalica" našeg Radija kako pametna telefonska govornica na Relji, kod Glavne pošte ne radi. Provjerili smo u Hrvatskom telekomu  kakva je uopće sudbina tih govornica. Postavljene  prije točno šest godina, nikada nisu saživjele, jako su malo korištene, da bi danas samo nagrđivale okolinu onako prljave i zapuštene od kojih većina ne radi.

Iz  HT-a stigao je odgovor o sudbini pametnih govornica: 

 Navedene multifunkcionalne telefonske govornice postavljene su u okviru pilot projekta tijekom kojega su se testirale njihove funkcionalnosti i prikupljale povratne informacije o njihovom korištenju. Pilot projekt je završio i, nažalost, multifunkcionalne telefonske govornice neće krenuti u komercijalnu uporabu u ovom obliku te će u suradnji s partnerom biti uklonjene s lokacija na kojima su postavljene u Gradu Zadru.

Zapuštene pametne govornice

Zapuštene pametne govornice

Foto: Suzana Dražić / Radio Zadar

2017. Zadar je bio prvi grad u Hrvatskoj koji je dobio tzv. pametne govornice. Postavljene su na deset lokacija s ciljem da budu  izvor  lokalnih informacija, ali i kanal za plaćanje kreditnim i debitnim karticama, trebale su omogućiti besplatan pristup wi-fi mreži, te kupnju parking karte ili karte za međugradski prijevoz.

  Vrijeme im je za mirovinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Grintalica

Svaki petak od 10:15 sati u eteru Radio Zadra građani grintaju. Grinta se na telefon 314 315. Recite javno u programu što ste uočili u gradu i županiji, smeta vam i mislite da oni koji su odgovorni ne rade svoj posao.

Poslušajte u Slušaonici