Hrvatski radio

Radio Zadar

Ubio se don Emil Bilaver

15.09.2014.

10:09

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jučer se oko 10 sati u Škabrnji ubio župnik Bibinja, don Emil Bilaver. Prije mjesec dana ozlijedio se mijenjajući plinsku bocu u župnom uredu u Bibinjama, pa je s teškim opeklinama lica primljen u zadarsku bolnicu na liječenje.

Tijelo pokojnika bit će izloženo u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Škabrnji od 15 do 17 sati, nakon čega će se na mjesnom groblju održati poljednji ispraćaj. 

Zadarska nadbiskupija obratila se priopćenjem svećenicima i vjernicima u kojem piše kako je don Bilaver zadnjih nekoliko tjedana boravio na daljnjem liječenju i oporavku u Zagrebu.

"Povrede su, čini se, ostavile velikoga traga na njegovoj duši i tijelu, pa je shrvan učinio korak koji kao ljudi ne možemo do kraja razumijeti. Preostaje nam duboka bol zbog njegova gubitka, kao i žarka molitva kojom preporučujemo Božje milosrđe njegovu plemenitu dušu" - piše između ostaloga u priopćenju. 

Inače, don Emil Bilaver, rođen je u Škabrnji 1966., ređen u Zadru 1992., bio je župnik Kali i Kukljice, Obrovca, Medviđe i Bibinja, dekan Novigradskog dekanata, član Svećeničkog vijeća; te Povjerenik za pastoral obitelji.

Dijelimo žalost s njegovim roditeljem majkom Ljubicom i rodbinom u Škabrnji, kao i s vjernicima župe Bibinje i drugih župa gdje je pokojni don Emil služio - također piše u priopćenju Zadarske nadbiskupije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.