Hrvatski radio

Radio Zadar

Učenici na Poluotoku: pjesma, ples, gluma, sport

02.06.2014.

10:44

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sutra i prekosutra Grad Zadar organizira Dane izvannastavnih aktivnosti osnovnih škola Grada Zadra pod motom Kamen do kamena .

U utorak 3. lipnja 2014. godine na ulicama i trgovima Poluotoka od 10 do 12,30 sati škole će se predstaviti pjesmom, plesom, glumom, ali i svim drugim oblicima izražavanja koje se provode kroz školske izvannastavne aktivnosti. 
Početak će se obilježiti instalacijom “Hrvatska ptica” na Forumu i prigodnim programom. 
U izradi kamene instalacije “Hrvatska ptica” sudjeluje Udruga za očuvanje kulturne i prirodne baštine i otoka Paga Suhozid iz Kolana. Likovno rješenje instalacije “Hrvatske ptice” osmislio je poznati zadarski likovni umjetnik Igor Gluić i 
učenice 3. razreda Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn Lucija Jelić i Fani Gluić. U tehničkoj pripremi instalacije sudjeluje Klesarstvo Katuša d.o.o.. U programu sudjeluju i učenice Hana Perić i Paula Rambrot iz OŠ Š. Kožičića Benje i Anđela Malinka iz OŠ Stanovi. 


Na svečanosti  u srijedu 4. lipnja 2014. godine u 19 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu gradonačelnik Božidar Kalmeta uručit će učenicima i njihovim mentorima koji su na državnim natjecanjima osvojili prvo, drugo ili treće mjesto pohvalnice, zahvalnice i prigodne poklone.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.