Hrvatski radio

Radio Zadar

Udruga Ravni kotari protiv Centra u Biljanima

10.02.2014.

09:12

Autor: DP

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uoči javne rasprave o županijskom Centru za gospodarenje otpadom, koja se u srijedu treba održati u Benkovcu, Eko udruga Ravni Kotari nezadovoljna je odabirom mjesta i vremena održavanja.

"Nismo zadovoljni ni veličinom dvorane niti terminom održavanja, dvorana je premala, a termin u 11 sati je vrijeme kada nitko osim umirovljenika ne može prisustvovati raspravi", stoji u dopisu Eko udruge Ravni kotari.

Udruga najavljuje i neke aktivnosti - skup mještana Ravnih Kotara koji će se održati u školi u Škabrnji večeras, u 19 sati. Zatražili su od mjerodavnih i da se održi još jedna Javna rasprava za sve mještane i to od 17. do 20. veljače ali u vremenu od 17 do 19 sati kako bi svi zaposleni imali prilike biti nazočni tom događaju. 
Uspjeli smo dokazati da tzv. Crno brdo u Biljanima Donjim sadrži kancerogene spojeve daleko iznad dopuštenih količina, pa ćemo uspjeti i u tome da se promjeni i pronađe bolja lokacija za županijski Centar za gospodarenje otpadom, stoji uz ostalo u dopisu EKO-Udrugu "Ravni Kotari".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.