Hrvatski radio

Radio Zadar

Udružuju se obiteljski iznajmljivači

25.03.2014.

15:35

Autor: ŽLjuština

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sve se više ljudi bavi iznajmljivanjem apartmana u Zadarskoj županiji. Čak 64 posto ukupnog broja kreveta je u obiteljskom smještaju. Zahvaljujući osnovanoj Strukovnoj skupini obiteljskog smještaja od danas će moći zajednički rješavati probleme ali i nastupati na specijaliziranim sajmovima. Zadarska Strukovna skupina četvrta je u državi, članstvo za iznajmljivače - besplatno.

Od 103 032 kreveta u Zadarskoj županiji gotovo 66 tisuća ili 64 posto kreveta je iz obiteljskog smještaja. Zato je važno udruživanje malih iznajmljivača. Od danas u Zadarskoj županiji preko Strukovne skupine obiteljskog smještaja. Kaže to Nedo Pinelić- predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja pri Hrvatskoj gospodsrakoj komori :

   Treba uvažiti glas građana-malih iznajmljivača a njih se može uvažiti samo ako su dobro organizirani, ako pokažu snagu organizacije u zajedničkoj suradnji.

   Zajednički nastupi prema tijelima državne uprave ili ministarstvima jedan je od ciljeva udrživanja kao i promidžba na specijaliziranim sajmovima, izrada materijala i kataloga. Primjerice za zapadno tržište.

Asja Rozga, iznajmljivačica apartmana nada se  Nijemcima, Austrijancima, boljim potrošačima.

     Svima će nam biti bolje, kaže Rozga.

  Bolje će biti ukoliko se i mali iznajmljivači prilagode i poboljšaju ponudu. Sve više se traže ekskluzivne kuće s bazenima. Svjesna je toga iznajmljivačica Asja i najavljuje gradnju bazena ispred svoje kuće već sljedeće sezone.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.