Hrvatski radio

Radio Zadar

Uhićen Reno Sinovčić !

02.12.2014.

08:44

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U akciji USKOK-a uhićen je Reno Sinovčić, nezavisni vijećnik u gradskom vijeću Zadra i vlasnik nekoliko zadarskih medijskih kuća.

U zadarskoj policiji nisu nam službenio htjeli potvrditi ovu vijest ali izvjesno je da je policijska akcija u tijeku , jer više medija je doznalo kako je na nekoliko lokacija u Zadru uhićeno više osoba. Uhićeno je sedam osoba, kako se neslužbeno doznaje među kojima i pet poreznih djelatnika. Uhićenja su u tijeku tako da ih se može očekivati još.  

Riječ je o još jednom slučaju gospodarskog kriminala, poreznim pronevjerama u kojima se osumnjičene tereti za desetak milijuna kuna. Tereti ih se za zlouporabu položaja i ovlasti. 

Zvali smo odvjetnika koji je do sada u istragama zastupao Rena Sinovčića, međutim nismo uspjeli dobiti izjavu. Sinovčić je rano jutros navodno uhićen na Gaženičkoj cesti, a u tijeku je pretraga prostorija TV  VOX-a. 

Sinovčićev stranački kolega Vedran Uranija kad smo ga jutros upoznali s tim rekao je da mu je to prvi glas te da o tome ništa ne zna. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.