Hrvatski radio

Radio Zadar

Ulaganje u kvalitetu

08.12.2014.

11:21

Autor: Anita Perica

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Više od stotinu nagrada i priznanja osvojili su Zadrani ove godine samo na Noćnjaku i Sabatini, a oznaka HOP - Hrvatski otočni proizvod ove je godine u Zadarskoj županiji ukupno 19 što je još jedna dodatna vrijednost kako u poljoprivrednoj tako i u turističkoj ponudi naše županije. Nagrađene proizvođače danas je primio zadarski župan Stipe Zrilić.

Vi ste pokazali kako se i u vremenima krize može biti uspješan - kazao je župan Stipe Zrilić čestitajući nagrađenim maslinarima, uljarima i dobitnicima oznake Hrvatski otočni proizvod. Njihovom uspjehu dijelom je pomogla i dugogodišnja podrška Zadarske županije koja je od 2006. godine do danas dala više od 6 milijuna kuna potpore za sadni materijal - kazao je župan Zrilić:

      Tako da je od toga kupljeno 356 tisuća sadnica maslina i više od milijun i pol loznih cjepova. Ukupno sada imamo oko tisuću i pol hektara poljoprivrednih površina zasađenih vinogradima, a nešto manje od tri tisuće hektara zasađenih maslinama. Ukupno je registrirano 351 proizvođač vina na našemu području.

U ime svih nagrađenih zahvalila je Julija Radović, predstavnica klastera Hrvatskog otočnog proizvoda kazavši kako je od ukupno 19 oznaka HOP za Zadarsku županiju otok Pašman ove godine dobio čak njih 14, što im puno znači:

      Na ovaj način se proizvod brendira i na taj način lakše izlazi na tržište, a s druge strane sama oznaka Hrvatski otočni proizvod je jedna dodatna turistička ponuda ne samo otoka Pašmana nego čitave Zadarske županije jer nam je cilj kad gosti, turisti, posjete naš otok, da im ponudimo naše izvorne otočne proizvode.

Župan Stipe Zrilić pozvao je poljoprivredne proizvođače da se što bolje informiraju i pripreme kako bi iz eu fondova namijenjenih ruralnom razvoju povukli što više sredstava:

       Svima vama ćemo ovdje dati jednu knjigu o tome kako se pripremaju europski projekti, u njoj je dosta dobrih savjeta i primjera dobre prakse pa se nadam da će i iz toga proizići koja dobra ideja i da ćete i dalje biti aktivni i kao što ste bili i do sada i uspješni - zaključio je župan Stipe Zrilić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.