Hrvatski radio

Radio Zadar

Uskoro novi trajekt na liniji Zadar - Dugi otok

05.05.2014.

14:25

Autor: AD

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jadrolinijina flota, obnavlja se u brodogradilištu Uljanik, a novi, suvremeni trajekti trebali bi zaploviti Jadranom početkom turističke sezone, kada se broj putnika i vozila višestruko povećava.

Alan Klanac, predsjednik Uprave "Jadrolinije" kaže kojom će dinamikom preuzeti brodove: Dinamika je otpilike oko 1. lipnja za prvi brod, 15 dana kasnije, tako nas uvjeravaju iz brodogradilišta, nadamo se da će prevladati zadnje izazove, koji su pred njima i predati drugi brod i sve sustave na brodu, 15 dana nakon toga nadamo se da će doći treći i četvrti brod.
A upravo prvi novi brod, novi trajekt, planirano je, stići će na zadarsko područje. I zaploviti na liniji Zadar - Dugi otok, kaže Klanac: Za sada se čini na zadarsko područje, s obzirom da će to osloboditi određene kapacitete da pojačamo onda Priznu - Žigljen.

Nova trajektna mreža osigurat će tako kvalitetetniji prijevoz putnika na otoke uz dodatni, povećan broj kapaciteta, kako bi se, ako ne izbjegle, onda barem smanjile gužve u špici sezone, na putu za otočne oaze.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.