Hrvatski radio

Radio Zadar

Usvojen prostorni plan uređenja

25.09.2014.

15:21

Autor: fb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na županijskoj skupštini usvojen je konačni prijedlog uređenja prostornog plana Zadarske županije koji se pripremao tri godine. Njime se uz ostalo uređuju turističke zone i to raznih kategorija.

U planu se, što je novina, nalaze i proizvodne zone te gradnja solarnih elektrana. Vijećnici su posebnu pozornost posvetili golf igralištima. Predviđeno ih je ukupno 15, što je za neke velika brojka, a neki nisu zadovoljni ni odabirom lokacija.

S obzirom da je postojao gotov projekt i investitor podizanja trajnih nasada maslina u ekološkoj proizvodnje, za što je dobivena i odluka Vlade RH u 2008 godini, dakle radi se o tome da je grad Zadar područje, znači golf Bokanjac od grada Zadra je upravo na području trajnih nasada.  - rekla je SDP-ova vijećnica Renata Sabljar Dračevac dodavši i kako se zemljište nalazi na slivu crpilišta Bokanjac, a to je zona sanitarne zaštite izvorišta.

 

Ravnateljica županijskog Odjela za prostorno planiranje Nives Kozulić odgovorila je kako prostoran plan nije Sveto pismo, već on služi kao glavna pretpostavka za uređenje prostora.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.