Hrvatski radio

Radio Zadar

Utapanje umirovljenice nesretan slučaj

06.03.2014.

12:46

Autor: Nikola Barać

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

76-godišnja umirovljenica, inače korisnica zadarskog Doma za stare i nemoćne osobe i aktivna članica Udruge slijepih, utopila se u nedjelju u nezaštićenom upojnom bunaru u neposrednoj blizini Doma. Glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan ističe da je riječ o nesretnom slučaju, iako se to tek treba utvrditi krim istraživanjem.

Vitalna, ali slabovidna 76-godišnja Ružica, tijekom nedjeljne šetnje upala je u otvor jednog od dvaju nezaštićenih upojnih bunara, te udarila glavom u kamen i utopila se u svega 30-ak centimetara vode. Na strašno otkriće naišla je susjeda tek sutradan, priča nam barba Andrija također korisnik Doma.

Mislim da ona nije vidjela dobro. Bar ja tako smatram. Nije to prvi put bilo, kažu da je prije nekoliko godina pala ovdje u blizini u more. A što ćete, žalosno…

Socijalna radnica u Domu Jelena Milin ističe da je riječ najvjerojatnije o nesretnom slučaju.

To je taj bunar koji je bio nezaštićen i za kojega niti mi nismo vidjeli neku opasnost. Oni su uvijek u šetnji, uvijek su pokretu i tako je i ona svakodnevno odlazila u šetnju i eto jednom se dogodio taj tragičan slučaj - rekla je Jelena Milin.

Da je riječ o nesretnom slučaju potvrdio nam je i glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan iako se to tek treba utvrditi kriminalističkim istraživanjem.

Radi se o 76-godišnjoj ženi koja je bila korisnica doma, za sada nemamo informacija koje bi upućivale da se radilo o nasilnoj smrti. Dakle sve upućuje da je riječ o nesretnom slučaju, međutim konačan zaključak donijet ćemo nakon kriminalističkog istraživanja - rekao je Žodan.

Iako se bunar nalazi na gradskom zemljištu, u Gradskoj upravi nisu htjeli komentirati ovaj nesretni slučaj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.