Hrvatski radio

Radio Zadar

„Uzroci neravnoteže na tržištu rada – stajalište poslodavaca“

21.03.2014.

12:14

Autor: Grad Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Održan je drugi okrugli stol „Uzroci neravnoteže na tržištu rada – stajalište poslodavaca“ u sklopu projekta „PoTRaGA - Portal za Tržište Rada, razvoj Gospodarstva i mjere Aktivne politike zapošljavanja” u Hrvatskoj gospodarskoj komori, Županijskoj komori Zadar.

        Na okruglom stolu sudjelovali su partneri u projektu- predstavnici Grada Zadra, Ana Odvitović i Josip Milić, Slavica Morić i Jelena Buzov iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje,  Lea Grdović iz HGK, Županijske komore Zadar, Ivo Marin iz Obrtničke komore, Lovro Jurišić i Nikolina Miočić iz Zadarske županije te predstavnici poslodavaca, uglavnom poduzetnika, sa zadarskog područja. Cilj rasprave bio je definirati probleme u zapošljavanju sa stajališta poslodavaca, odnosno dobiti informacije na koji način bi trebalo oblikovati sadržaj portala ”PoTRaGA” da bi on mogao pomoći poslodavcima u traženju adekvatnih zaposlenika- educiranih, motiviranih i sa poželjnim radnim navikama. Također, naglašeni su nedostaci obrazovnog sustava i organizacije stručne prakse tijekom školovanja, te izneseni primjeri kako se ti problemi mogu premostiti suradnjom poslodavaca i obrazovnih ustanova.

        Projekt ”PoTRaGA” - Portal za Tržište Rada, razvoj Gospodarstva i mjere Aktivne politike zapošljavanja“, sufinanciran u sklopu programa IPA, IV. komponenta – OP Razvoj ljudskih potencijala, provodi se u suradnji pet partnerskih organizacija (Grad Zadar kao nositelj projekta te Razvojna agencija Zadarske županije – ZADRA, Hrvatski Zavod za zapošljavanje – Područni ured Zadar, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar i Obrtnička komora Zadarske županije). Ciljevi projekta su povećati zapošljivost ciljne grupe mladih nezaposlenih prekvalifikacijom i podizanjem njihovog znanja o poduzetništvu te doprinijeti uspostavi ravnoteže između ponude i potražnje na tržištu rada kreiranjem portala specijaliziranog za potrebe lokalnog tržišta rada.

        U sklopu provedbe projekta organizirat će se četiri okrugla stola na temu „Uzroci neravnoteže na tržištu rada“ uz sudjelovanje predstavnika nezaposlenih osoba, poslodavaca i obrazovnih institucija. Cilj njihovog održavanja je pristupiti zajedničkom problemu s gledišta različitih dionika na tržištu rada te kroz, što je moguće više strukturiranu i usmjerenu raspravu, doći do zaključaka o mogućim uzrocima neravnoteže na tržištu rada koji će se naknadno objaviti.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

20 h

Nadin 2022

Kušanje vina