Hrvatski radio

Radio Zadar

13:37 / 21.10.2021.

Autor: Filip Matijević

Velik interes za projekt "Kvart ipo!", Zadrani poslali 300-tinjak prijava

Velik interes za projekt "Kvart ipo!", Zadrani poslali 300-tinjak prijava

Velik interes za projekt "Kvart ipo!", Zadrani poslali 300-tinjak prijava

Foto: - / -

Gdje žele bolju rasvjetu, gdje nedostaje zelenih površina, a otkud treba ukloniti otpad? Sve to najbolje znaju stanovnici pojedinih kvartova, a sada će moći – dobiju li dovoljno glasova svojih susjeda – željeno i učiniti.

Pilot projekt Grada Zadra „Kvart ipo!” zasad se pokazao kao pun pogodak. Ideja da građani sami odluče koje male komunalne zahvate žele u svom mjesnom odboru dosad je iznjedrila 300-tinjak prijedloga.

 

Još pet dana imaju Zadrani da odluče i prijave projekt kojim će nabolje promijeniti lice svojeg kvarta. Koordinator projekta Ante Ćurković za Radio Zadar kaže:

Kroz projekt ljudi odlučuju što će se raditi u njihovom kvartu. Većina mjensih odbora je dosta aktivna, zaprimljeno je 300-tinjak prijava, a prednjači Bili brig.

Izmjena postojeće ili postavljanje nove javne rasvjete, sanacija prometnica, uređenje igrališta, obnova zelenih površina... Prijaviti možete sve za što mislite da će vašem mjesnom odboru dati bolju, ljepšu, funkcionalniju ulogu. Grad će s četiri milijuna kuna pokriti što više prijedloga u sklopu projekta „Kvart ipo!”

Nakon što zaključimo ovu fazu prijave projekata, kroz 11. mjesec ide evaluacija svih prijava, a kroz 12. i 1. mjesec idem s organiziranjem tribina u mjesnim odborima. Na tribinama će se odlučivati koji će se projekti financirati kroz ovaj projekt. Odmah nakon tribina po pojedinom mjesnom odboru može krenuti realizacija.

Ćurković ističe kako očekuju još mnoštvo prijava do utorka, 26. listopada:

Imamo pet mogućih kanala za prijavu projekata. Može se osobno, obrazac se ispuni i ubaci u označenu kutiju u gradskoj upravi, može se poslati poštom, e-mailom na adresu kvartipo@grad-zadar.hr, putem online obrasca na stranicama Grada i putem platforme eZadrani.hr.

Ideja je da „Kvart ipo!” postane projekt kojim Zadrani svake godine birati način kako poboljšati kvart u kojem žive!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.