Hrvatski radio

Radio Zadar

Velik interes za studiranje u EU

13.05.2014.

11:22

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zahvaljujući programu Erasmus plus, oko 900 hrvatskih studenata ove godine studira vani, a istovremeno na našim sveučilištima školuje se 670 stranih studenata. Uz to vani predaje i 150 naših profesora - rezultati su ovo predstavljeni su u sklopu Info - dana kojeg zajedno organiziraju Sveučilište u Zadru i Agencija za mobilnost i programe EU -a.

Predavanja koja uz osnovne informacije sadrže i iskustva iz prve ruke, započela su jutros u Svečanoj dvorani i traju do 16 sati.Više o korištenju programa Erasmus na zadarskom Sveučilištu te na razini Hrvatske, uvodno su govorile prorektorica Dijana Vican i Ivana Puljiz iz Agencije za mobilnost.


"Sveučilište u Zadru otvoreno je kako za primanje studenata i profesora tako i za njihov odlazak na razna usavršavanja, i činjenica je da su zahtjevi za odlaskom veći nego što Europa prima." - istaknula je prorektorica Dijana Vican.

U tekućoj akademskoj godini, preko 930 studenata naših studenata školuje se vani u okviru programa Erasmus, preko 300 studenta je otišlo na stručnu praksu, oko 150 nastavnika predaje vani, istaknimo i kako u Hrvatskoj ove godine imamo 670 stranih studenata - rekla je Ivana Puljiz iz Agencije za mobilnost.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.