Hrvatski radio

Radio Zadar

Veliki je četvrtak: Misa posvete ulja u katedrali sv. Stošije u 9 h, Misa večere Gospodnje u 19h

14.04.2022.

06:46

Autor: Radio Zadar/HRA

Katedrala sv. Stošije Zadar

Katedrala sv. Stošije Zadar

Foto: Sime Zelic / Pixsell

Veliki je četvrtak - spomendan Isusove posljednje večere. Počinje vazmeno trodnevlje prije najradosnijega kršćanskog blagdana Uskrsa.

Na Veliki četvrtak navečer su Mise večere Gospodnje, a ujutro biskupi u katedralama slave Mise posvete ulja.

Papa Franjo tu će misu slaviti u 9 i 30 u bazilici svetog Petra. Premda vatikanski protokol nije najavio gdje će Sveti otac služiti Misu večere Gospodnje s obredom pranja nogu, talijanski mediji pišu da će papa privatno posjetiti zatvorenike u zatvoru sedamdesetak kilometara od Rima.


Nadbiskup zadarski Želimir Puljić

Nadbiskup zadarski Želimir Puljić

Foto: Dino Stanin / Pixsell

Na Veliki četvrtak, zadarski nadbiskup Želimir Puljić u 9 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi Misu posvete ulja

Nadbiskup će na misi blagosloviti ulje i posvetiti krizmu, a svećenici koji djeluju u Nadbiskupiji obnavljaju svoja svećenička obećanja dana na ređenju. Na misno slavlje pozvani su ovogodišnji krizmanici i katekumeni, vjeroučitelji u školi i župnoj katehezi, članovi župnih pastoralnih i ekonomskih vijeća i suradnici u župi.

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić u 19 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi Misu Večere Gospodnje na spomen ustanovljenja svete euharistije i svećeništva. Nakon mise, Sveto Otajstvo prenosi se u 'Božji grob' gdje puk ostaje u molitvi i klanjanju, uz pjevanje Gospinog plača.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.