Hrvatski radio

Radio Zadar

"Vladu mogu rušit u svakom trenutku"

18.09.2014.

14:45

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Radimir Čačić, budući predsjednik Stranke reformista, koja se tek treba osnovati potkraj mjeseca, poručio je Vladi da nema stvarnu većinu u Saboru, ali da je neće rušiti samo da bi je rušio. Iako nije izravno odgovorio na konferenciji za novinare u Zadru,dalo se naslutiti da bi reformisti na predsjedničkim izborima mogli poduprijeti aktualnoga predsjednika.

Čelnik reformista je na skupu u Zadru poručio kako ne traže svoju priliku na tome da pod svaku cijenu ruše Vladu, ali kao politička snaga centra koja jedina zna koje gospodarske reforme provesti, nećemo poduprijeti nijednu odluku koja bi bila na štetu ove države i njezinih građana.

 Svaku kardinalnu pogrešu vladajućih pokušat ćemo spriječiti,kao u slučaju subvencija srednjoškolskog prijevoza, rekao je Radimir Čačić.

   Vlada bez obzira na to što izgleda kao da ima većin, Vlada više nema većinu. Reformisti je u svakom trenutku mogu rušiti. I to smo jasno rekli na pitanju prijevoza učenika.                                                                         

   Iako oboje predsjedničkih kandidata smatra kvalitetnima, Čačić i njegovi reformisti tek će na Saboru stranke, potkraj mjeseca odlučiti čiju će kandidaturu poduprijeti. No, čini se da su ipak bliži aktualnom predsjedniku:

   Čini nam se da s pozicije podrške reformskim procesima, predsjednik države koji više nema obvezu dopasti se bilo kome u drugom mandatu, jer nema trećega, je u nešto boljoj poziciji u odnosu na ovo što mi želimo sprovesti. A to su reforme, koje najčešće nisu ugodne. 

  Čačić je boravak u Zadru iskoristio kako bi se družio i s gradonačelnikom Božidarom Kalmetom. Osim o budućim stranačkim prostorijama za reformiste imali su još zajedničkih tema.

   Prvo, evocirali smo suradnju iz vremena prve Vlade, Račanove. Drugo, Kalmeta mi je predstavio svoja razmišljanja o Gaženici, terminalu, probleme koje je imao oko toga i dao mi je jedan vrlo zanimljiv projekt "Vrata Zadra",izjavio je Čačić

 Komentirajući nedavnu prometnu nezgodu u Zagrebu, u kojoj je bio suvozač, Čačić je rekao:

    Ako je to tema, onda je više ne smijem ni u tramvaj.

  U Zadar ipak nije stigao tramvajem, nego vozilom i s vozačem, gdje je prije razgovora s novinarima stranačkim kolegama govorio o tome Kuda plovi ovaj brod. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

17 h

Nadin 2022

Kušanje vina