Hrvatski radio

Radio Zadar

Vukovaru ZaDar

27.11.2014.

13:31

Autor: Dorotea Perović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sve je spremno za još jednu humanitarnu akciju „Vukovaru ZaDar", koju 18. put za redom organizira Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar.

Toliko godina nakon rata, mnogim Vukovarcima još su uvijek potrebne najosnovnije stvari. Oko tisuću obitelji treba pomoć, a 35 ih treba i drva za ogrijev jer ih nemaju čime kupiti, rekla je na konferenciji za novinare časna sestra, Melhiora Biošić, pozivajući Zadrane da se pridruže akciji:

Potreba je daleko veća nego što je bila prethodnih godina, jer su, na žalost kao što i sami znamo, imali nekoliko puta poplave. Ostali su bez svega, tako da trebaju sve više pomoći, a pomoći gotovo da od nikud nema. Zato i ovu priliku koristim da apeliram - tko god može da na bilo koji način da sudjeluje u ovoj velikoj, hvalevrijednoj akciji - rekla je sestra Melhiora.

A akcija počinje idući ponedjeljak, u zadarskim školama i vrtićima, gdje će se sakupljati prehrambeni artikli i higijenske potrepštine. Svaka škola i svaki vrtić u Zadarskoj županiji prikupljat će određeni artikal, do petka, 5. prosinca, kada se sve prikupljeno proslijeđuje u školu Šimuna Kozičića Benje.

A onda će se svi ti paketi u ponedjeljak, 8. prosinca, staviti u konvoj između 7,30 i 8,30, kada konvoj kreće prema Vukovaru.

U subotu, na blagdan sv. Nikole, od 9 do 13 sati, održat će se velika akcija na Narodnom trgu, u kojoj će sudjelovati 30 izvođača - solista, klapa i zborova.

Kroz to vrijeme bit će prilika da se može nešto kupiti ili donirati novac u manjoj ili većoj vrijednosti, kako tko može. Taj ćemo novac nakon akcije na Trgu odmah prebrojiti i sve uplatiti na račun Vukovarskog karitasa - kazala je časna Melhiora, još jednom pozivajući sve da daruju koliko mogu, ali sa srcem.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

6 h

Nadin 2022

Kušanje vina