Hrvatski radio

Radio Zadar

Wings for life - još se stignete prijaviti

02.05.2014.

13:33

Autor: N. Barać

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Do sada se prijavilo 2400 - 2500 sudionika, ali ta brojka bi mogla biti još i veća, budući da će se i u subotu na licu mjesta moći prijaviti od 10 do 20 sati. Veliki sportski spektakl "Wings for Life World Run" održat će se u nedjelju u Zadru te na još 34 lokacije diljem svijeta. Ova jedinstvena svjetska utrka dosad neviđenih razmjera započet će u isto vrijeme u cijelom svijetu, a organizatori najavljuju da će utrku uživo prenositi više od 100 televizijskih kuća u 70-ak država.

Start je u 12 sati sa zadarske rive, odnosno "Pozdrava suncu", a cilj utrke je prikupiti sredstva za istoimenu Zakladu koja se bavi pronalaskom lijeka za ozljede leđne moždine. Sredstva prikupljena upisninom, koja iznosi 99 kuna, bit će uložena u Zakladu, a prijave se primaju još danas ističe koordinator Borut Gatara:

        "Pa, evo pripreme su još uvijek u tijeku kako bi u nedjelju do starta bilo sve u redu. Do sada se prijavilo 2400 - 2500 sudionika, ali ta brojka bi mogla biti još i viša, budući da u subotu na licu mjesta imamo prijave od 10 do 20 sati za sve one koji se nisu stigli prijaviti." - rekao je Gatara.

Važna napomena organizator je da će za vrijeme utrke cijela trasa biti zatvorena za promet. Od Pozdrava suncu, Reljom pokraj Tvornice kruha, bulevarom i dalje Jadranskom magistralom do izlaza iz grada.

        "Znači cijela zona oko Pozdrava suncu bit će zatvorena isključivo za natjecatelje i organizaciju, kao i sama trasa. Stvarno bi zamolio ovim putem ljude da imaju na umu da kad utrka krene ona se ne smije prekidati"

Nakon što trkači prođu trasa će biti otvorena za sav promet, a iz zadarske policije upozoravaju da će gradski dio trase biti zatvoren od 11 do 13 sati, a ovaj magistralni dio od Bibinja do Draga do 14:30. Organizatori očekuju 3 tisuće sudionika, uz poruku da u ovoj utrci  trkači ne trče prema cilju, nego cilj prema njima.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.