Hrvatski radio

Radio Zadar

Za Ginekologiju 1,5 mil. kuna

04.03.2014.

13:42

Autor: S. Dražić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zdravstvenim ustanovama Zadarske županije ove je godine iz decentraliziranih sredstava namijenjeno gotovo 15 i pol milijuna kuna. Zavod za javno zdravstvo dobit će 900 tisuća kuna, što je 500 tisuća više nego lani jer, kako je kazano na Kolegiju župana, Zavod ove godine seli u novu zgradu Poliklinike što će iziskivati velike troškove. Opća bolnica dobit će 9 milijuna kuna, od čega milijun i pol za uređenje Odjela ginekologije, rekao je pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb Andrija Marcelić:

   " Rasporedili smo sredstva između zdravstvenih ustanova uvažavajući pri tom preporuku Ministarstva zdravlja da se ustanovama u sanaciji ne smanjuje iznos koji su imale u 2013. godini, a taj je iznos Općoj bolnici i uvećan za još milijun i pol kuna, čime je od strane  Ministarstva nametnut raspored decentraliziranih  sredstava, iako bi mi (Županija) trebali donositi odluku o kriterijima."kazao je pročelnik Marcelić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.