Hrvatski radio

Radio Zadar

Za osuvremenjivanje nastave tehničkog

24.03.2014.

14:02

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Srednja zadarska strukovna škola "Vice Vlatkovića" danas je donirala osnovnim školama u našoj županiji didaktičku opremu koja će služiti za izobrazbu u sklopu nastave tehničke kulture. Radi se o pet kompleta, od kojih svaki sadrži tri makete koje vjerno prikazuju fotonaponski sustav, vjetrogenerator i solarni automobil.

Projekt je ostvaren u suradnji s Zadarskom županijom. O značaju projekta, ravnatelj škole Tihomir Tomčić i profesorica tehničke kulture iz zadarske osnovne škole "Bartula Kašića", Slavka Oštrić:

"Namjera nam je bila, da nastavu iz tehničke kulture učinimo još boljom, nažalost ta nastava se u većini škola realizira isključivo kroz toeoriju i to u sklopu jednog sata tjedno, što je jako malo. Ideja je da ovih pet kompleta tijekom školske godine prolazi kroz sve osnovne škole" - istaknuo je ravnatelj Tihomir Tomčić.

"Pomoć je utoliko što ćemo djeci zorno prikazati načine proizvodnje struje iz obnovljivih izvora energije. Djeci danas treba sve pokazati, poput ovih maketa da ih drže u rukama" - kazala je profesorica kulture iz zadarske osnovne škole "Bartula Kašića", Slavka Oštrić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.