Hrvatski radio

Radio Zadar

09:38 / 19.02.2014.

Autor: RZD

Zadar na političkoj karti EU

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu susreta Uprave Skupština europskih regija u zadarskom Kazalištu lutaka večeras se javnosti predstavlja Akademski centar za osposobljavanje - besplatna obuka o primjeni EU zakonodavstva i međuregionalnoj suradnji kroz razmjenu iskustava. Početak je u 17 sati.

U Zadru započinje dvodnevni susret  Uprave Skupštine europskih regija (Assembly of European Regions-AER). Sastanci će se održavati na Sveučilištu u Zadru, a u Kazalištu lutaka Zadar bit će predstavljen Akademski centar za osposobljavanje. U jutarnjim satima predsjednica AER-a Hande Özsan Bozatli sastat će se sa županom Stipom Zrilićem i suradnicima, a zatim će na Sveučilištu u Zadru biti održan sastanak Izvršnog odbora AER-a. Tijekom dana održavat će se sastanci radne skupine za evaluaciju i monitoring te Odbora za ljetnu akademiju.

Skupština europskih regija je neovisna politička organizacija osnovana 1985. godine sa sjedištem u Strasbourgu. Danas okuplja 270 regija iz 30-ak europskih država i 14 europskih međuregionalnih organizacija. Promiče njihove interese na europskoj i međunarodnoj razini, a njezini su ciljevi ubrzavanje procesa regionalizacije, razvoj međuregionalne suradnje te također poticanje regionalne izvrsnosti i raznolikosti.

         " Prvi put sastanak tih tijela skupštine održat će se u Hrvatskoj i to u Zadru tako da nam je to jako drago i  smatramo da će to itekako promovirati našu regiju na političkoj karti Europe jer sve što se bude događalo bit će prenijeto u svim državama i regijama koje će biti ovdje, a vjerojatno i šire. " - kazao je zadarski župan Stipe Zrilić podsjetivši kako je Zadarska županija  postala članicom Skupštine europskih regija 2011. godine, dakle, i prije ulaska naše zemlje u EU.

U Kazalištu lutaka Zadar, u vremenu od 17-18,30 sati bit će predstavljen Akademski centar za osposobljavanje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.